Podeli:
Bajski kanal
Foto: shutterstock By Jaroslav Pap Photography

Bajski kanal je čarobno mesto u Srbiji pored vode, savršeno za pecanje i kupanje. Nalazi se u mađarskom i vojvođanskom delu Bačke.

Bajski kanal prolazi dva kilometra od Bačkog Brega, Koluta i Bezdana. Obale su obrasle trskom, dok se uz njih prostire mnoštvo lokvanja koji pružaju sklonište skoro svim ribljim vrstama. Kanal okružuje šuma nazvana Karapandža, i važi za najčistiju kanalsku vodu u Srbiji, piše gimnazijaso.edu.rs.

Pročitajte još:

Bajski kanal ima odlična kupališta. Osim najpoznatijih (Nova plaža i Topolice) postoje i brojni dokovi, (prilazi) koji se protežu skoro celom dužinom kanala. Oni su veoma pogodni za ulazak u vodu,a napravljeni su od strane meštana okolnih sela. Uz obalu se mogu videti i brojni drveni čamci koji se koriste za ribolov, ali i za opuštajuće vožnje kanalom, pri cemu čamci nekad posluže i za ulazak u vodu.

View this post on Instagram

#bajskikanal #sombor

A post shared by Katarina Jovanovic (@kajce88) on

Sam kanal se leti šareni od mnogih dušeka, raznih lopti i dečijih rukavaca i guma za plivanje. Voda se brzo zagreje i veoma je prijatna. Oko kanala se mogu naći mnogobrojne vikendice koje su pravi mali raj za sve one koji znaju kako da uživaju u prirodi i svežem vazduhu, a neke od njih se i izdaju i to za oko 30 – 50 evra za noć.

View this post on Instagram

#bajskikanal #sombor

A post shared by Katarina Jovanovic (@kajce88) on

Ove vikendice su super za parove, porodice s decom ali i za društva jer druženje u dvorištima leti ume da traje do jutra, uz obavezna noćna kupanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar