Podeli:
Hvar
Hvar; Foto: Markus Lange / robertharding / Profimedia

Koliko je pandemija koronavirusa nanela štete turizmu u Hrvatskoj, govori i podatak da se na popularnom Hvaru trenutno odmara 66 gostiju, dok je prošle godine u ovo vreme na tom hrvatskom ostrvu uživalo čak 4.588 turista.

Predsednik Gradskog veća Hvara Teo Jeličić kaže da su brojevi katastrofalni, da ta turistička destinacija nikada nije imala ovako loše rezultate, prema kojima Hvar beleži pad od 96 odsto po broju dolazaka turista i 91 odsto po broju noćenja.

“Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4.588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno”, kazao je Jeličić.

Pročitajte još:

On je izjavio da nije optimističan ni za naredna dva meseca, kada bi trebalo da je sezona u jeku, jer turisti sve više otkazuju rezervacije, piše Slobodna Dalmacija.

“Od ovih 66 turista, koji su uprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bih vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutačno otvoreno, najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri”, kaze Jeličić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar