Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Snežane Doder predstavila recept za veganske špagete.
Sastojci:
praziluk
crni luk
1/2 pakovanja veganskog proteina
sušeni paradajz
masline
začini (dimljena paprika,biber origano i bosiljak)
sos od paradajza
suvi veganski začin
špagete integralne
vege parmezan
Priprema:
Propržiti jednu glavicu seckanog crvenog (ili crnog luka) i praziluk. Dodati u to pola kese zamene za meso (vege protein) koji ste predhodno potopili 15 min u ključalu vodu i procedili. Sada ga stavite sa lukom da se dinsta, dodati malo bibera i dimljene mlevene paprike po ukusu. Naliti kuvanog paradajza,pa dodati seckane masline i sušeni seckani paradajz i pred kraj staviti začine origano, bosiljak. Skuvati spagete prema uputstvu,
izmešati sa filom i posuti veganskim parmezanom.
Sastojci:
1/3 šolje sirovih indijskih oraha
1/3 šolje kikirikija
3 kašike nutritivnog kvasca
3/4 kašičice soli
1/4 kašičice belog luka u prahu.
Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i blendirati dok se ne dobije smesa glatke strukture.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare