Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Snežane Doder predstavila recept za veganske špagete.

Vege špagete

Sastojci:

praziluk

crni luk

1/2 pakovanja veganskog proteina

sušeni paradajz

masline

začini (dimljena paprika,biber origano i bosiljak)

sos od paradajza

suvi veganski začin

špagete integralne

vege parmezan

Priprema:

Propržiti jednu glavicu seckanog crvenog (ili crnog luka) i praziluk. Dodati u to pola kese zamene za meso (vege protein) koji ste predhodno potopili 15 min u ključalu vodu i procedili. Sada ga stavite sa lukom da se dinsta, dodati malo bibera i dimljene mlevene paprike po ukusu. Naliti kuvanog paradajza,pa dodati seckane masline i sušeni seckani paradajz i pred kraj staviti začine origano, bosiljak. Skuvati spagete prema uputstvu,

izmešati sa filom i posuti veganskim parmezanom.

Pročitajte još:

Vege parmezan

Sastojci:

1/3 šolje sirovih indijskih oraha

1/3 šolje kikirikija

3 kašike nutritivnog kvasca

3/4 kašičice soli

1/4 kašičice belog luka u prahu.

Priprema:

Sve sastojke staviti u blender i blendirati dok se ne dobije smesa glatke strukture.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare