Pogledajte recept za hladnu baklavu sa mlekom iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

450 g kora

250 g putera

800-900 ml mleka

400ml slatke pavlake

500 g šećera

150 g oraha

100 g rendane čokolade

1 kašika kakao praha

Pročitajte još:

Priprema:

Otopiti puter.

U šerpu sipati šećer i mleko i staviti na vatru da provri, pa kuvati par minuta. Skinuti sa šporeta i dodati slatku pavlaku i ohladiti.

U tepsiju ređati koru, premazati puterom, zatim opet koru i tako ponoviti sa 10 kora. Na desetu koru idu krupno mleveni orasi. Malo politi puterom, a onda još 10 kora.

Pročitajte još:

Iseći baklavu na kocke i premazati puterom.

Peći na 150°C oko 50 minuta i još 10 minuta na 180°C da porumeni.

Kada se baklava ispeče, preliti hladnim sirupom. Sačekati da upije, a onda posuti kakao prahom i rendanom čokoladom. Ukrasiti mlevenim orasima.

Ohladiti najbolje preko noći, a onda služiti.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar