Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena predstavila recept za tortu sa jagodama.

Sastojci:

Kora

7 belanaca

5 kašika šećera

1/2 kašičice sirćeta

7 žumanaca

1 šolja brašna

1/2 praška za pecivo

5 kašika šećera

5 kašika ulja

5 kašika mleka

3 kašike gustina

Fil

400 ml slatke pavlake

200 g krem sira

250 g kisele pavlake

100 g šećera

100 g bele čokolade

1 limun

još

500 g jagoda

Pročitajte još:

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg sa šećerom, pa dodajte sirće i sve lepo umutite mikserom.

U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i gustin.

U smesu od žumanaca lagano umešajte špatulom sneg od belanaca.

Pecite koru u plehu od rerne obložen pek papirom oko 15 minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru prohladite pa je isecite na pola kako biste dobil dve kore.

Jagode operate i isecite na listiće.

Za fil umutite slatku pavlaku u šlag, pa dodajte krem sir, kiselu pavlaku, otopljenu i prohlađenu belu čokoladu, prah šećer i sok jednog limuna. Ovim filom premažite kore a zatim poređajte jagode po celoj površini. Kolač malo ohladite u frižideru pre konzumiranja.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar