Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Marijane Babin predstavila recept za zdravu tortu s malinama.
Za osnovu
120 g lešnika
15 g kokosovog ulja
50 g urmi
Za srednji sloj
320 g indijskog oraha
70-80 ml limunovog soka
100 g kokosovog ulja
100 g meda
Za gornji sloj
300 g smrznutih malina
40 g meda
Okrugli kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom.
Prvo sameljite lešnike i u to dodajte 15 g kokosovog ulja i 50 g urmi očišćenih od koštica. To sve umesite ručno i stavite kao osnovu – lepo poravnajte na dno posude.
Zatim isto to uradite i sa srednjim slojem. Sameljite indijski orah i u to dodajte limunov sok, 100 g kokosovog ulja i 100 g meda. Umesite i stavite preko prvog sloja.
Za poslednji sloj izblendajte maline i med i stavite preko belog fila.
Tortu stavite u frižider. Potrebno je da odstoji nekoliko sati pre konzumiranja.
Ceo postupak pogledajte u videu na početku teksta.