Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Jelene Radulović predstavila recept za toskansku piletinu.
600 g pilećeg belog mesa
so, biber, sušeni origano
2 kašike maslinovog ulja
30g putera
3-4 čena belog luka
150 g čeri paradajza / 50 g sušenog paradajza
2 šake spanaća
3 dl pavlake za kuvanje
40 g parmezana
Pileće belo meso isecite na tanje šnicle (ne morate ih tući), posolite, pobiberite i začinite sušenim origanom sa obe strane.
Na maslinovom ulju propržite pileće šnicle dok ne porumene. U zavisnosti od debljine to će biti oko 5-8 min sa svake strane.
Izvadite ih i odložite na tanjir sa strane. U istom tiganju otopite puter pa dodajte sitno iseckan beli luk. Pržiti 1 min. Ukoliko volite pikantnije dodajte ljutu tucanu papriku da se proprži u ovoj fazi.
Dodajte čeri paradajz / sušeni paradajz u tiganj i začinite (so i biber).
Sačekajte da omekša (oko 3 min), pa dodajte spanać. Mešajte dok ne splasne, a zatim sipati pavlaku i parmezan. Izmešati i prokuvati oko 3 minuta, pa vratiti meso u tiganj i kuvati na slabijoj vatri 10-15 min (dok se sos redukuje i piletina upije sokove).
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare