Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Ivane Zejak predstavila recept za saher tortu.

Sastojci:

Za koru

200 g putera

6 jaja

150 g šećera

150 g čokolade

150-200 g mlevenih oraha

oko 400 g domaćeg džema od kajisija

Za glazuru

100 ml slatke pavlake

100 g čokolade

Pročitajte još:

Priprema:

Otopiti čokoladu i malo je prohladite.

Umutite belanca u čvrst sneg.

U drugoj posudi umutiti puter sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance i sve lepo sjediniti mikserom, a zatim dodati čokoladu i sve lepo sjediniti. Sada umešajte ili najmanjom brzinom miksera belanca ili špatulom. I na kraju umešajte mlevene orahe. Smesu preručite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 170-180 stepni 30-45 minuta. Proverite čačkalicom nakon 30 minuta, ukoliko je čista onda je pečena kora. Koru prohladite, a zatim je preseći poprečno kako biste dobili dve kore. Kore premažite dzemom u debljem sloju.

Za glazuru zagrejte pavlaku do ključanja, a zatim je sklonite sa ringle i umešajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi i sve lepo sjedini. Ovom glazurom preliti tortu. Odložiti tortu na par sati u frižider dok se sve lepo ne stegne.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar