Foto: Printscreen/YouTube/TvHappy

Osnovno tužilaštvo u Rumi, kojem zbog mesne nadležnosti, a u vezi sa krivičnim delima počinjenim na teritoriji Šimanovaca, pripada slučaj Kristijana Golubovića koji je nedavno javno u programu pretio smrću Staniji Dobrojević, potvrdilo je za Nova.rs da je osuđivani kriminalac pozvan na saslušanje u svojstvu osumnjičenog.

PROČITAJTE JOŠ

„Pred OJT u Rumi pokrenuto je krivično gonjenje protiv Aleksandra Golubovića zvanog „Kristijan“, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 st. 1 KZ, povodom dogašaja od dana 16.09.2020. godine, kada je imenovani uputio pretnje smrću oštećenoj Staniji Dobrojević. OJT u Rumi odmah po saznanju za opisani događaj dana 17.09.2020. godine, osnovalo je predmet posl.br KTP 547/20. U daljem toku postupka osumnjičenom Aleksandru Goluboviću upućen je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog za dan 21.10.2020. godine“, stoji u odgovoru Tužilaštva za Nova.rs.

Osnovno tužilaštvo u Rumi je u odgovoru za naš portal takođe istaklo da će razmotriti nedavne događaje u rijalitiju Zadruga, koji su se dogodili 2. i 16. oktobra ove godine, a u kojima je pomenuti Kristijan Golubović javno pretio „sačekušom“ učesniku Filpu Caru i fizički nasrnuo na učesnicu Mariju Kulić, kako bi utvrdilo da li se u radnjama pomenutog Kristijana stiču obeležja nekog od krivičnih dela.

Foto: OJT Ruma

Članica Saveta REM je juče za Nova.rs potvrdila da je REM bio taj koji je podneo krivičnu prijavu protiv Golubovića.

“REM je podneo krivičnu prijavu tužilaštvu, koji je jedini nadležan da pokrene postupak”, rekla je ona kratko za Nova.rs.

Kako smo ranije već pisali, nedavne pretnje smrću koje je izrekao u rijalitiju “Zadruga” na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ispostavile su se kao “smrtna presuda” ovom TV formatu u Srbiji – zbog čega je tada reagovao i REM, Regulatorno telo za elekstronske medije.

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru, potvrdio je tada za Nova.rs član Saveta Slobodan Cvejić.

Judita Popović je za Nova.rs, juče izjavila i da je procedura ograničavanja rijalitija u toku, te da će sednica članova saveta biti održana u sredu.

Judita Popović / Foto: Medija centar Beograd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare