Marinika Tepić, intervju
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na društvenim mrežama nedavno se pojavio spot kojim se targetiraju protivnici vlasti Srpske napredne stranke, koji su okarakterisani kao “plaćenici koji napadaju predsednika Vučića”. Ovakav vid crtanja mete neistomišljenika, snimanjem monitranih spotova, nije novost i već se pokazao kao poguban, smatra u razgovoru za “Novu” potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, koja se našla u pomenutom videu.

U razgovoru za naš portal, potpredsednica Stranke slobode i pravde rekla je da je spot nepoznatog autora još jedan u nizu načina da se targetiraju ljudi koji su protiv režima Aleksandra Vučića.

Tepić podseća da je na sličan način i iz sličnih razloga, targetiran i političar s Kosova Oliver Ivanović.

Pročitajte još...

„Ono što je zanimljivo, jeste to što je spot o Ivanoviću nastao u preiodu kad je on govorio o poslovima ekipe oko Zvonka Veselinovića i raskrinakavao njihove kriminalne kombinacije. Podsetiću vas da sam nedavno na svojim konferencijima za novinare govorila o tome kako je Veselinović preko firme ‘Invictus media’ finansirao kampanju Srpske napredne stranke, da je u bliskim odnosima sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem, da su ušli u državni SDPR i da su se danima jako trudili da ovu temu zatrpaju fabrikivanjem novih laži“, navodi Tepić.

Tepić je za Nova.rs podsetila da je na nedavnoj konferenciji za medije pokazala fotogorafiju na kojoj se nalaze Zvonko Veselinović, Andrej Vučić i kolega brata predsednika Srbije – Goran Bojović.

Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Andrejev kolega iz Zavoda za izradu novčanica je ujedno i član Upravnog odbora SDPR-a, krovnog preduzeća za trgovinu oružja u Srbiji. Očigledno im nije bilo svejedno što sam obelodanila da je rezultat njihovog sastanka, koji je dokumentovan fotografijama, bio, između ostalog, i upravljanje državnim firmama za trgovinu oružjem SDPR i „Borbeni složeni sistemi“ i da je u tu firmu kao direktor postavljen suvlasnik ‘Invicutus media’ Ognjen Oliverić“, ističe ona i dodaje da bi u tome trebalo tražiti razloge za nastanak ovakvih spotova.
Tepić smatra da se na identičan način pokušalo i sa “zatrpavanjem” planetarnog skandala “Pandorini papiri” u kojima je, kako kaže, otkriven kriminal ministra Siniše Malog i kuma Aleksandra Vučića Nikole Petrovića.

“Oni su to pokušali da prikriju izmišljanjem novih laži, prvenstveno o Draganu Đilasu, samo zato što se ne povlačimo i ne odustajemo uprkos ovoj brutalnoj propagandi. Ne mogu da nam oproste što razotkrivamo njihov kriminal i što im kvarimo tu zamišljenu idilu. Toliko se osećaju moćnim i toliko su bahati da veruju da mogu da rade šta god požele i da za to nikada neće odgovarati”, rekla je Tepić, dodajući da obećava predstavnicima vlasti da će ih ubuduće, kako navodi, raskrinkavati na svakom koraku.

“To ću raditi bez obzira na sva targetiranja, podmetanja i spotove. Kad dođe sloboda i pravda, moraće da odgovaraju svi oni koji su se ogrešili o zakone ove zemlje i koji su bili upleteni u kriminal i korupciju, ali i da budu lustrirani. Sigurna sam da će se tada ispitati i odgovornost onih koji su se pod nerazjašnjenim okolnostima oslobodili sumnji da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića. Garantujem im da neće biti tog poligrafa koji će im pomoći da se izvuku“, poručila je ona.

BONUS VIDEO Tepić  o susretu sa Zagorkom Dolovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare