Foto: Vesna Lalić

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić pozvao je danas građane da poštuju pravila vanrednog stanja a političke konkurente da u ovom trenutku "svi budu jedna strana".

On je na konferenciji za novinare rekao da će Stranka pravde i pomirenja sve svoje resurse i kapacitete podrediti novim okolnostima u Srbiji, kako bi posledice od mogućeg širenja korona virusa bile što manje.

„Stavimo konkurentnost po strani, dok se ne prevaziđe ovaj problem, jer nam je zajednički interes da održimo normalnu atmosferu u narodu. Nadajmo se najboljem, odnosno da sve prođe sa što manje negativnih posledica po zdravlje i živote ljudi, ali i ostale zajedničke ekonomske i socijalne interese“, rekao je Zukorlić.

Podržao je zahtev Matice bošnjačke najvišim nadležnim organima da ovlaste Sandžak televiziju iz Novog Pazara za ključnog partnera Ministarstva prosvete u pružanju obrazovnih usluga na daljinu za učenike osnovnih i srednji škola, koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku.

„Smatramo da je to neophodno, kako bi se u ovim okolnostima ispoštovalo ustavom garantovano pravo učenika bošnjačke nacionalnosti. Očekujem da će nadležni imati osećaja za ovaj zahtev“, rekao je Zukorlić.

Dodao da je Stranka pravde i pomirenja predala liste za lokalne izbore u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju, dok će na parlamentarnim izborima učestvovati u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca.

„U ove izbore ulazimo stabilno, ali ne euforično, jer smo politiku razumeli kao zidanje kule gde se svaki kamen, pre nego se uzida, mora klesati, a to zahteva stručnost i strpljenje. Mi smo jedina politička stranka na ovom prostoru sa ovoliko svežine i nepotrošenosti, što možete zaključiti kada vidite ko su ljudi na našim listama. To su mladi, sveži, obrazovani ljudi, od ličnog i porodičnog ugleda“, rekao je Zukorlić.

Ocenio je da će izbori biti odloženi, jer, kako je naveo, u vanrednom stanju nije moguće imati vanredne aktivnosti.

„Ispod svake crte ljudskosti i etičnosti u ovom trenutku bi bilo da se stranačko-politički zloupotrebljava ova situacija, a mi ćemo biti daleko od toga, krajnje korektni i partneri sa svima u ovoj priči“, rekao je Zukorlić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram