Foto: prtscr Nova S

Član LDP-a Đorđo Žujović izjavio je večeras da iza organizacije "Srbija 21" stoji Vladimir Beba Popović, kao i da su to Bebini poslovni partneri.

On je u emisiji „Utisak nedelje“ potvrdio da je na početku, kada su radili ekspertske analize korisne za društvo, podržavao tu organizaciju, ali da je sada to “jedna lista Vladimira Bebe Popovića”.

“To su njegovi ljudi, najbolji prijatelji, njegovi poslovni partneri, koji imaju direktne finansijske poslove zajedno sa njim”, istakao je Žujović gostujući na televiziji Nova S.

Sada se, prema njegovim rečima, oni predstavljaju kao građanska demokratska opozicija, ističuči da je to zapravo koalicija koja je “ napravljena u kabinetu Aleksandra Vučića”

“Vrh države i SNS, odnosno Aleksandar Vučić je doneo odluku da se formira koalicija stranaka okupljenih oko ‘Srbija 21’ “, rekao je Žujović.

Kao glavne finansijere “Srbija 21” i Građanske demokratske liste, on je naveo Slobodana Homena, bivšeg funkcionera DS i Branislava Prostrana, zamenika direktora SDPR-a.

“Prostran je čovek koji je zadužen direktno sa vrha ove vlasti da finansira njihov izlazak na izbore” kazao je funkcioner LDP-a i dodao da mogu da ga demantuju i tuže ali da su to „činjenice i da će se vrlo rado odazvati sudu i pružiti dokaze za sve ove tvrdnje”.

Foto: prtscr Nova S

Ove navode oštro je demantovao jedan od osnivača “Srbija 21” i bivši podpredsednik SDS-a Nenad Konstantinović.

Konstantinović je u emisiji kod Olje Bećković podsetio da je osnovao “Srbija 21” još 2018. godine, kao i da ne poznaje Vladimira Bebu Popovića i da nema kontakt sa njim.

Dodao je da je svestan toga da je njihov potez da izađu na izbore uzdrmao mnoge i da Žujović govori u ime Čedomira Jovanovića, kome, po njemu, smeta to što neko drugi hoće da vodi politiku koja je nekada bila politika koju su vodile LDP, DS i SDS.

“Mislim da je LDP uvređen što nije u ovoj koaliciji. Mi te razgovore nismo hteli ni da vodimo sa sa njima, nismo ih ni zvali”, rekao je Konstantinović.

On je još jednom naglasio da oni koji glasaju za “Srbija 21” glasaju protiv Aleksandar Vučića i za stvaranje alternative Vučiću.

Foto: prtscr Nova S

Konstantinović očekuje da će Ujedinjena demokratska Srbija, odnosno koalicija koju, između ostalog, čine “Srbija 21″, LSV i Stranka moderne Srbije osvojiti preko pet odsto glasova i ući u parlament gde će okupiti sve one koji su proevropski i prodemokratski orijentisani i iznedriti kandidata za predsednika.

“Mi možemo da promenimo vlast na sledećim predsedničkim izborima”, tvrdi Konstantinović.

“Ako se povučemo iz parlamenta onda će u njima biti Firer i Miša Vacić. To su ljudi koji dolaze ako nema građanske Srbije”, rekao je on.

Konstantinović je demantovao navode da članovi SNS učestvuju u prikupljanju potpisa za Ujedinjenu demokratsku Srbiju u nekim gradovima Srbije.

Foto: prtscr Nova S

Govoreći o bojkotu izbora, Miloš Jovanović, predsednik DSS i član Predsedništva pokreta “Metla” rekao je da on nije rešenje i da pasivizuje narod.

“Nismo svi isti, ali građani moraju da izaberu, moraju da stave prst na čelo. To je pitanje odgovornosti, jer ako ne možemo preko noći i na silu da promenimo vlast, nemojte da pljujete one koji pokušavaju da se bore čestito, da promene nešto u ovoj zemlji”, kaže Jovanović.