Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Srbija je danas lepa zemlja i ružna država, a da je Zoran Đinđić živ, bila bi i dobra država, izjavio je danas predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je sa stranačkim kolegama položio cveće na Đinđićev grob u Aleji zaslužnih građana.

Živković je ocenio da bi Srbija već bila članica Evropske unije da je Đinđić živ.

„Imali bismo probleme, ali ne probleme zemlje u razvoju“, rekao je Živković i ocenio da je Zoran Đinđić ostavio veliku prazninu.

„Srbija nema tako velikog lidera ko što je bio Đinđić, obrazovanog i hrabrog, koji predviđa šta treba da se čini i onda to i radi“, poručio je Živković.

 

Rukovodstva Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde položili su danas vence u Aleji zaslužnih građana na grob ubijenog premijera i predsednika DS Zorana Đinđića.

Premijerka Srbije Ana Brnabić položila je danas, zajedno sa ministrima, venac kod ulaza u Vladu Srbije, na mestu gde je pre 17 godina u atentatu ubijen Zoran Đinđić, prvi premijer Srbije posle smene Slobodana Miloševića i pobede opozicije na izborima.

Đinđić je ubijen na današnji dan pre 17 godina u atentatu u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram