Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aleksandar Vučić danas je izjavio da aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Nebojša Zelenović-Šabac je naš" nije u stanju da prizna poraz na lokalnim izborima, a da su neregularnosti na izborima u tom gradu nastale usled propusta tamošnje gradske izborne komisije, u kojoj Zelenovićeva politička opcija ima većinu. "Kada Vučić kaže da nema razloga za brigu, mi poručujemo da - itekako ima. Njemu nije stalo do zdravlja građana Šapca, ali nama je stalo", poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na konferenciji za novinare.

„U poslednjih deset dana u Šapcu je obolelo 150 osoba. A od sredine marta do 6. maja u Šapcu je koronavirusom bilo zaraženo 65 osoba. U deset dana imamo duplo više obolelih nego tokom dva meseca“, istakao je Nebojša Zelenović, govoreći da su današnje Vučićeve izjave opasne po zdravlje građana ovog grada, ali i svih ljudi u Srbiji.

U proteklih deset dana sa istim simptomima se, kako ističe, javilo 1.116 osoba.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Svi bi oni bili testirani da smo imali testove. Testirano je 289, već sad je 150 pozitivno, čekaju se rezultati za još 120.  Situacija je dramatična, javno zdravlje građana Šapca mora se štititi“, poručio je Zelenović.

Kako je rekao, vanredna situacija je uvedena posle dopisa Zavoda za javno zdravlje koji je Zelenović pročitao na konferenciji za novinare.

„U mere ne možete ući ako ne uvedete vanrednu situaciju“, poručio je on.

Nebojša Zelenović je rekao da je neistina sve što je Aleksandar Vučić danas izjavio povodom njega i situacije u Šapcu.

„O svim neistinama koje je izneo predsednik odlučivaće sud. Jer, ja ću ga tužiti i očekujem da će smoći snage da se pojavi, da se neće poneti kukavički i da se neće pozvati na imunitet“, poručio je Zelenović.

Rezultati izbora

Više stotina kriminalaca učestvovalo je u pokušaju da se preotme i prekroji prava izborna volja građana Šapca i to je sramota, Ponositi se takvim jednim rezltatom je kao u onoj narodnoj izreci koja govori o tome ko se čime ponosi, a ko se čega stidi“, rekao je Nebojša Zelenović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare