Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je Srbija pandemiju koronavirusa dočekala nespremno, da nije bilo opreme i testova, a to je proizvelo paniku vlasti pa su morali da "urade jedino što je bilo moguće" - da zabrane kretanje građana.

„Epidemiolozi su, očigledno, videli u kakvom je rasulu sistem, pa su predložili najrestriktivnije mere, da bi se ljudima spasavale glave. U tom magnovenju vlastima je palo na pamet da žrtveno jagnje budu naši ljudi koji su se vratili iz inostranstva. Naravno da je glumatanje i laganje kako su stvari drugačije stajale – politizacija“, kazao je Zelenović za list Danas.

Na pitanje da li je odbijanje Vojske Srbije da Šapcu ustupi krevete za opremanje privremene bolnice predstavlja političku odluku, Zelenović je rekao da je to „nedostatak socijalne inteligencije“.

Ponovio je da nije dobio dogovor od premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara na zahtev da počne sa radom privremena bolnica u Šapcu.

„Dakle, sistem ima ozbiljan defekt u funkcionisanju. Bez ikakvog razloga onemogućeno je Šapčanima, koji su inficirani virusom, da budu smešteni u neuporedivo boljim uslovima nego u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu“, rekao je Zelenović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar