Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Sramota je kako se ponaša predsednica Vlade Ana Brnabić. Trebalo joj je devet dana da odgovori na zahtev Gradskog kriznog štaba da bude otvorena Privremena bolnica u Šapcu", rekao je za Nova.rs gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, povodom odgovora koji je danas dobio od predsednice Vlade, a u kojem se navodi da tom gradu nije potrebna privremena bolnica.

„Nisam ja zaludan, pa da otvaram bolnice u sred epidemije. To je odluka Gradskog kriznog štaba u kome sede direktori svih gradskih zdravstvenih institucija. Sve uslove koje su epidemiolozi postavili, uključujući i broj i stručni karakter zdravstvenih radnika, smo ispunili. To je jedina istina“, ističe Zelenović.

Govoreći o oceni premijerke Brnabić da je on isključivo zainteresovan za politizaciju ovog pitanja, Zelenović ističe da je politika jedino prisutna u odluci da se Šapčani šalju na Sajam u Beogradu.

„A to, što građani Šapca moraju da budu na Sajmu, a ne u daleko boljim uslovima u svom gradu je politička odluka. Ta odluka je loša i otežava borbu protiv epidemije u Šapcu“, istakao je Zelenović.

Podestimo, premijerka Srbije Ana Brnabić je u pisanom odgovoru Zelenoviću,istakla da nije pametno, niti efikasno da svaka lokalna samouprava otvara sopstvenu privremenu bolnicu. Takođe, ona je tom prilikom istakla da je gradonačelnik Šapca jedino zainteresovan za politizaciju tog pitanja.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare