Foto: BETAPHOTO/Kabinet gradonacelnika Sapca/MO

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da je Glavni odbor stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) doneo odluku o učestvovanju na lokalnim izborima u Šapcu, i da, kako je rekao, brani normalan život u Šapcu.

Zelenović je rekao da za odluku o izlasku na lokalne izbore ima podršku ogromnog broja građana i dodao da je Srpska napredna stranka u Šapcu postala političko krilo „šabačke grupe“ na čijem čelu stoji Milan Ostojić Sandokan.

“Građani Šapca će na predstojećim izborima doneti odluku da li nastavljamo da gradimo Šabac kao moderan grad u kom može da se živi dobro ili će se vlasti dokopati Sandokan”, naveo je on.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je ZZS donela odluku da bojkotuje parlamentarne i pokrajnske izbore, kao i sve druge lokalne izbore. Saopšteno je i da je potpredsednik stranke Srđan Srećković glasao protiv ove odluke, posle čega je istupio iz ZZS.

Nakon odluke stranke Nebojše Zelenovića da izađe na lokalne izbore u Šapcu, Savez za Srbiju je saopštio da je ZZS na taj način “sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada SzS i srpske opozicije koja bojkotuje izbore i poštuje obaveze prema građanima iz Sporazuma sa narodom”.

“Savez za Srbiju nastavlja sa kampanjom bojkota lažnih izbora u celoj Srbiji i kao do sada pozivamo građane da nam se priključe u cilju stvaranja uslova za normalan život, za šta su slobodni izbori osnovna pretpostavka”, saopštio je SzS posle odluke ZZS o izlasku na lokalne izbore u Šapcu.