Foto: Printscreen N1

Aleksandar Dimitrijević, poverenik Srpske stranke Zavetnici za Bečej, koji se nalazi na listi Socijalističke partije Srbije (SPS) u istom gradu, osuđivan je zbog krađe 40.000 franaka, koje je, prema navodima optužnice, 2010. godine ukrao svojoj baba tetki.

Kako se navodi u optužnici, Dimitrijević je u maju te godine došao u posetu oštećenoj Sretenki Rodić u Novi Sad, rođenoj sestri pokojnog dede. On je tada iskoristio priliku dok je žena boravila u drugoj prostoriji , pomerio kuhinjski element i iz unutrašnjeg dela sudopere ukrao najlonsku kesu u kojoj se nalazilo 40.000 franaka.

U krivičnom sporu koji je usledio Dimitrijević je negirao da je u pitanju krađa, već je tvrdio da mu je taj novac pokojni deda ostavio u nasledstvo, te ga je on samo preuzeo. Međutim, sud je poverovao oštećenoj Sretenki, koja je rekla da je u pitanju lična ušteđevina nje i pokojnog supruga.

Ona je takođe objasnila sudu da je za novac i skrovište u kom se nalazi rekla upravo svoj pokojnom bratu, Dimitrijevićevom dedi, “kako se ne bi dogodilo da neko baci kuhinju” u slučaju njene smrti, sa sve sakrivenim novcem.

Dimitrijević je zbig svega prvostepenom presudom kažnjen sa godinu dana zatvora, ali mu je u međuvremenu kazna umanjena zbog olakšavajućih okolnosti, s obzirom da nije ranije osuđivan.

Foto: Nova.rs

Nakon isteka pet godina od izdržavanja kazne, nema formalnih ograničenja da bivše osuđivano lice bude na izbornoj list bilo koje stranke.

Dimitrijević, međutim, nije samo stavljen na listu Socijalističke partije Srbije (SPS) u Bečeju, već je i postavljen na mesto koordinatora radnih grupa, tj. šefa izbornog štaba, tvrdi izvor Nova.rs iz Bečeja.

„Desničarska stranka Zavetnika je inače ‘skrivena’ na listi levičara SPS, s kojima je udružila kadrove“, navodi izvor Nova.rs.

Sve ovo bi moglo da bude razlog nedavne vesti iz Bečeja da se sa ove liste povukao član SPS Danilo Doroslovački.

Redakcjia Nova.rs nije uspela da na pomenute navode dobije kometar iz SPS-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare