Foto: N1

Odbornici Skupštine Grada Кruševca usvojili su na današnjem zasedanju za pola sata četrdesetak odluka, a njih 40, od ukupno 70, u sali je sedelo raštrkano, sa maskama na licu i sa rukavicama.

Među danas prisutnim odbornicima nije bilo starijih od 65 godina, u skladu sa odlukom Vlade o zabrani kretanja za tu populaciju zbog epidemije korona virusa.

Кruševačka Skupština je odlučila da koncesiju za obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou u Rasinskom okrugu dobije Apotekarska ustanova „Dr Max“.

Prema podacima navedenim u obrazloženju odluke ta ustanova je ponudila 1,9 miliona evra na ime koncesione naknade, te godišnju koncesionu naknadu od 80 hiljada evra, što su iznosi bez PDV-a.
Prema ranijim informacijama javnim pozivom bilo je predviđeno da ponuda za koncesionu naknadu ne može da bude niža od milion evra, a za godišnju koncesionu naknadu ne može da bude niža od 35 hiljada evra.

Кoncesija podrazumeva da privatni partner u 27 objekata „Apoteke“, na području Rasinskog okruga, u narednih 15 godina obavlja farmaceutsku delatnost.

Usvojeno je i desetak tačaka koje su na dnevni red ubačene kao hitne, a među njima je i Predlog odluke o međuopštinskom sporazumu o upravljanju i održavanju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštinama Brus i Blace te odluka o izradi Plana detaljne regulacije deponije Srnje, lokaciji na kojoj će se praviti regionalna deponija za Кruševac i još pet opština.

Sa dnevnog reda su skinute tačke o finansijskim izveštajima lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

U kratkom obraćanju gradonačelnica Кruševca Jasmina Palurović je odbornicima i građanima kazala da se današnjim usvajanjem odluka želi da omogući nastavak nesmetanog rada nakon završetka vanrednog stanja. Građanima je poručila da budu odgovorni prema sebi i prema drugima te da nema razloga za paniku, ali da ima za ozbiljnost i odgovornost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram