demokratska stranka
Foto:Vesna Lalić

Zaposleni u DS, njih 15, kojima je kurirska služba uručila Rešenja o suspenziji uputili su danas otvoreno pismo predsedniku stranke Zoranu Lutovcu u kome ukazuju da su nakon decenija "borbe protiv nepravde i diktature", doživeli u svojoj Demokratskoj stranci progon i osude.

Navode da su potreseni zbog ovolikog „gaženja po temeljima koji su sagrađeni mnogo pre no što je Zoran Lutovac i grupa njegovih istomišljenika pokušala od Demokratske stranke da napravi privatni klub ljubitelja teških reči i neosnovanih optužbi“.

Zaposleni u pismu ocenjuju da će se već sutra pokazati da su temelji „čvršći i otporniji od zulumćara i sićardžija“ i pitaju Lutovca koju perspektivu građanima nudi otpuštanjem zaposlenih i za koju državu se bori kada „zarobljava stranku“, navodi se u njihovom saopštenju.

Oni kažu i da su godinama savesno i posvećeno radili u centrali DS i izbegavali izjašnjavanja i svrstavanja, kao i da su bez predrasuda prihvatili izbor Zorana Lutovca za predsednika stranke i to u vremenima koja su za istinske demokrate bila nemilosrdna.

A kako tvrde, postali su svedoci autokratskog modela u samoj stranci koja se preobrazila u svoju suprotnost, zbog „nesposobnosti i nedoraslosti rukovodstva“.

Oni napominju i da im nijednom predsednik stranke, kao ni njemu odani, nisu ukazali na propust u radu ili manjkavost u znanju.

„Sve se promenilo u odnosu kada je opstanak na funkciji postalo biti ili ne biti“, kažu oni i dodaju da se preko noci od njih očekivala lojalnost čoveku, a ne kolektivu.

„Odbili smo da budemo taoci politike koja nas smesta na začelje. Od nas je traženo saučesništvo u bezakonju. Na to ni u sredu, ni danas, nikada nećemo pristati“, poručuje 15 suspendovanih uprkos tome što kako kažu, mogu ostati bez posla ako sud potvrdi odluku predsednika DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare