Foto:Nemanja Jovanović

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da će Srbija rešiti probleme na Kosovu i Metohiji i da predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog povodom toga "niti će neko pitati, niti će tražiti njegovo mišljenje". Iz kabinet predsednika Severne Makedonije poručuju da ta izjava ne zaslužuje komentar.

„Pendarovskog u Makedoniji malo ko pita za bilo šta, a još manje je bitno šta misli o pitanjima u susednim državama. Predsednik Severne Makedonije može slobodno da ćuti na jeziku koji mu niko osim Srbije ne priznaje, a na ostalim jezicima može još glasnije da ćuti, jer mu niko niti traži niti prihvata mišljenje“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Predsednik Severne Makedonije je izjavio da se protivi ideji razmeni teritorije između Beograda i Prištine.

„Pendarovski veruje da rešenja koja mogu dovesti do promene granica i razmene teritorija i ljudi mogu imati štetan uticaj na region i štetno uticati na sveobuhvatne napore koji se ulažu u postkonfliktni oporavak regiona i izgradnju održivih multietničkih društava“, rekla je za Gazetu Ekspres predstavnica njegovog kabineta Biljana Radeva, preneo je portal Kosovo onlajn.

Kabinet: Vulinov stav ne zaslužuje komentar 

U Kabinetu predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovaskog rečeno je da stav srpskog ministra odbrane „ne zaslužuje komentar“.
„Takav stav ne zaslužuje komentar“, rečeno je u Kabinetu Pendarovskog kablovskoj Televiziji 21.

Ta televizija je objavila i da je Vulin „nedoličnom izjavom“ u reakciji na stav predsednika Severne Makedonije da se protivi ideji razmeni teritorije izmedju Beograda i Prištine „uvredio celu državu, a pre svega Pendarovskog“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare