Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/EV

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da će njegova stranka izaći na izbore sa SNS na svim nivoima, dodajući da su on i predsednik Aleksandar Vučić to dogovorili još 2008. i da nakon toga nikad više nisu morali da ponavljaju taj razgovor.

„Kada dođu izbori mi nastavimo da radimo, nastavimo da sarađujemo. Meni je velika čast što smo saborci i što smo se zajedno izborili sa nekim od najvećih i najtežih izazova. Bez obzira gde se nalazi Pokret socijalista – na vlasti ili u opoziciji, na ovoj ili onoj listi, Pokret socijalista nikada neće biti sa partijama DOS-a. Nikada neće promeniti svoju stranu i svoju orijentaciju“, rekao je Vulin za TV Pink.

Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti razmatrano pitanje predizbornih koalicija.

Pored PS, u koaliciji sa SNS ostatuju i Pupsovic.

Na listi SNS će, kako je predsednik ove stranke Aleksandar Vučić rekao,  biti 58 odsto novih ljudi, a među poslanicima najmanje 20 od 30 kandidata sa liste iz redova mladih koji su završili stranačku Akademiju mladih lidera.