Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC / AN

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na postavljanju kreveta i pripremi privremene bolnice u beogradskoj Štark areni, koja se adaptira za prihvat i smeštaj pacijenata obolelih od Covid 19.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je nakon obilaska i razgovora s pripadnicima VS, istakao da će postavljanje kreveta i svega što je potrebno na prvom nivou Arene ubrzo i biti završeno.

„Ovo su momci i devojke koji su na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Svako od njih ne pita koliko vemena treba ovde da provede, šta treba da uradi, svi su visoko motivisani i svi zaista daju sve od sebe da pomognu svojoj zemlji sada kada je to najpotrebnije“, rekao je Vulin.

Da nemamo vojsku, zapitao je ministar Vulin, ko bi organizovao krevete, dušeke, ko bi znao gde su i dovezao ih gde treba i našao te momke i devojke koji rade sa toliko entuzijazma i discipline.

Privremena bolnica u Areni imaće oko 1.500 kreveta.

Vulin je pojasnio da je na prvom nivou planirano postavljanje 350 kreveta, po ložama i galerijama biće raspoređeno još više od 800 kreveta, a ukoliko bude potrebno, postoji još jedna manja sala gde će kreveti biti smešteni.

Dodao je da će u Areni biti obezbeđena medicinska briga 24 časa dnevno, kao i da je u toj hali čak i lakše nego u drugim, jer već postoji veliki broj tuševa i toaleta, pa je lakše i uslovnije.

Naveo je da će i u Areni biti obezbeđen prostor za slobodno vreme i aktivnosti, pa će biti postavljeni i televizori i sve ostalo za tu namenu.

Ministar je još rekao i da se u velikom broju javljaju firme i institucije koje žele nešto da doniraju, od dnevnih listova, nedeljnika, do proizvođača aparata za kafu i čajeve, prehrambenih proizvoda, televizora do punjača za mobilne telefone i ostale tehnike.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram