Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozdravio je gest predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je napustio obeležavanje godišnjice akcije "Bljesak" zbog isticanja oznaka "Za dom spremni", ocenjujući da to "budi nadu da će u Hrvatskoj najzad doći do institucionalnog odbacivanja ideologije ustaštva", saopštilo je danas Minisatrstvo odbrane Srbije.

Vulin je u saopštenju naveo da se nada da će hrvatski zvaničnici „prestati da traži opravdanja za zločine Nezavisne države Hrvatske i polaže vence na ustaške grobove u Blajburgu“.

„Građanski rat u Hrvatskoj tokom devedesetih godina nikada neće biti posmatran na isti način među Srbima i Hrvatima, ali genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen od ustaša, 20.000 poklane dece u Jasenovcu, ne ostavljaju ni najmanju mogućnost za drugačije poglede ili tumačenja. Nadam se da Milanovićev primer neće ostati usamljen“, rekao je Vulin.

Milanović je juče napustio skup u Okučanima povodom godišnjice vojno-policijske akcije „Bljesak“, jer su neki od učesnika nosili majicu na kojoj je ispisan ustaški pozdrav „Za dom spremni“, ocenivši da je u pitanju namerna provokacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare