Foto: Privatna arhiva PUF

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) predstavio je danas svoj novi muzički spot "Vulin dig'o MIG-a" koji posvećuju, kako kažu, srpskom kolekcionaru, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, čoveku koji nije služio vojsku a koji će, kako navode, uskoro imati više vojnih odlikovanja od mnogih generala Srbije.

Povod za najnoviju pesmu PUF-a su odličja koje je u poslednjih nekoliko nedelja „zaradio“ ministar Vulin.

Vulinu je najpre komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković uručio počasni letački znak pilota, zatim mu je Vojni sindikat Srbije dodelio „Crnu plaketu nepoželjnog poslodavca“ ocenivši da je to jedino priznanje koje je zaslužio, Komesarijat za izbeglice i migracije dodelio mu je priznanje „Čovek među ljudima“ , a Vazduhoplovni savez Srbije odlikovao ga je Zlatnom plaketom za doprinos vazduplohovnom sportu.

Vulinova odlikovanja izazvala su brojne reakcije javnosti, pa tako i odgovor Pokreta ujedinjenih fantoma.

„Trenutna vlast u Srbiji toliko preteruje u svom skandaloznom ponašanju i delovanju da je gotovo nemoguće nadmašiti,čak ni satirom ponekad.Obesmislili su svaku funkciju,priznanje i ponašanje u Srbiji.Sve je podredjeno interesima jednog čoveka koji jedino može u takvom nakaradnom sistemu da funkcioniše“, kažu za Nova.rs aktivisti PUF-a .

Prema njihovim rečima, ministar Vulin je najbolji primer svih paradoksa zemlje u kojoj živimo.

„Čovek koji nije služio vojsku uskoro će imati više vojnih odlikovanja o mnogih generala Srbije“, navode iz PUF-a i dodaju da su ovom prilikom hteli da daju doprinos srpskom kolekcionaru i poklone mu digitalno priznanje u vidu spota.

U spotu, koji je nastao prema motivima pesama „Hej, vojnici vazduhoplovci“ i „Pump Up The Jam“ PUF na satiričan način govori o Vulinu, „srpskom Tom Kruzu koga za vojsku nije briga, on samo mašta da diže MIG-a“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare