Aleksandar Vucic na polaganju kamena temeljca kovid bolnice
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

Na pitanje novinara kako komentariše najavu da će Srbin prisustvovati obeležavanju godišnjice "Oluje" u Kninu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na obeležavanju početka izgranje kovid bolnice rekao da to ne podržava, ali da teže reči neće izgovoriti. Kometarišući provere Uprave za pranje novaca istakao je kako je važno se provere svi, pa i novac koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin navodno dobio od tetke iz Kanade.

Prema najavama koje su uzburkale srpsku javnost, Srbin, potpredsednik hrvatske Vlade Boris Milošević, prisustvovaće 4. avgusta obeležavanju godišnjice vojne operacije Oluja u Kninu.

„Za nas je važno da Republika Srbija i Republika Srpska obeležavaju najveću tragediju našeg naroda i najećeg etničkog čišćenja na ovim prostorima“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“ na Batajničkom drumu.

Naglasio je da je u planu postavljanje spomen obeležja na mestima stradanja srpskog naroda.

„Ja sam rekao Miloradu Pupovcu da ne mogu da podržim prisustvo Srba na proslavi Oluje, ali da od mene teže reči nikad neće čuti“, rekao je predsednik i dodao:

„Nisam oduševljen, u najmanju ruku, ovim potezom. Ali ti ljudi tamo žive, možda oni imaju neke dobre razloge za to koje ja ne mogu da razumem.“

Povezane vesti:

Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija sačinila je spisak medijskih radnika i nevladinih organizacija i od banaka traži uvid u sve njihove transakcije u prethodnih godinu dana.

Na pitanje novinara da li će Uprava za pranje novca ispitati i sumnjive poslove ministara, na primer i to kako je prusutni ministar Aleksandar Vulin preneo novac od tetke iz Kanade, Vučić je odgovorio da se on u to ne meša.

„Niti poznajem te ljude niti se mešam u posao Uprave za pranje novaca. Oni rade svoj posao, a već su četiri ministra bili predmet obrade“, rekao je predsednik i dodao:

„Što se tiče tetke i stanova ja mislim da je važno da se provere svi. I oni koji imaju aparmatmane u Njujorku i Londonu… i oni koji imaju nekretnine u poreskim rajevima, na Malti.“

Naveo je kako bi voleo da on sam bude u prvih 10 čija će se imovina ispitivati.

„Za mene je važno da niko ne bude iznad zakona. Mene ne zanimaju hajke i harange. Ako nešto nije u skladu sa zakonom, ako neko ne radi u skladu sa zakonom mora da bude smanjen“, rekao je on.

Vučić je posredno demantovao i pisanje medija da je formiranje koalicije sa SPS-om već odlučeno.

Evo objavili su juče da gotovo je sa Šapićem, ide se u koaliciju sa Dačićem. Šta sad ja treba da se pravdam, da demantujem, da pet hiljada puta bjašnjavam nekome, jer pet hiljada puta slažu“, rekao je on.

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar