Foto:TANJUG/BUDUCNOSTSRBIJEAV

Nova vatrena baterija, višecevni lanser raketa "Oganj" koji deluje u sastavu 15. tenkovskog puka Prve brigade kopnene vojske, predstavljen je danas u kasarni "Boško Palkovljević Pinki". Predsednik Vučić obratio se medijima nakon prezentacije kada je govorio o vojnoj industriji, daljem naoružavanju Srbije ali i briselskim pregovorima.

Tri stvari su, kako je rekao predsednik, važne oko Kosova.

PROČITAJTE JOŠ...

„Prvo, Albanci, njihova reč ne znači ništa. Potpis na Zajednicu srpski opština, ali i reč koju su dali Grenelu – ne znači ništa. Pod dva, mnogi su se iznenadili, kako je moguće da niko ne reaguje, Evropska unija… Nisam se iznenadio zato što je za sve njih potpuno normalno da Albanci traže dodatna priznanja, neće im suštinski zameriti“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, naš odgovor će biti da čuvamo mir i stabilnost, da pokazujemo da smo pouzdan partner, da smo racionalni ljudi koji žele mir i kompromis.

ALEKSANDAR VULIN, ALEKSANDAR VUCIC
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

„Da sačekamo da vidimo prvu organizaciju u koju žele da se učlane. U danu kad to saznamo, ukoliko ih ne umire njihovi mentori, nastavićemo sa akcijom povlačenja priznanja. I bićemo petostruko uspešniji nego oni u akciji priznavanja Kosova. Moilim ih da povedu računa, jer to unosi dodatni nemir i nesigurnost. Nemojte da potcenjujete Srbiju i srpske službe. Mi ćemo da budemo mirni i poštujemo prava Albanaca u našoj zemlji“, rekao je on.

Mi smo se spremili za razgovore o ekonomiji, dodao je on, a oni došli sa zahtevom za ratnu odštetu.

„Pošto nemamo baš fabrike, aj’ da nam Beograd plati da bismo bolje živeli. Dijalog mora da se nastavi. Razgovor im se ne mili mnogo. Naše je da tražimo kompromisno rešenje. Oni neka se junače“, rekao je predsednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare