Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Nebojša Zelenović-Šabac je naš" nije u stanju da prizna poraz na lokalnim izborima, a da su neregularnosti na izborima u tom gradu nastale usled propusta tamošnje gradske izborne komisija, u kojoj Zelenovićeve politička opcija ima većinu.

Vučić je tokom prikaza novih bespilotnih letelica CH-92A na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici naveo da je dosadašnji gradonačelnik Paraćina Saša Paunović priznao poraz i da će „zato imati političku budućnost“.

„Narod u Šapcu je odlučio, nema tog ambasadora koji će da spasi vaš lopovluk i kriminal“, poručio je Vučić.

On je ocenio i da iz Hrvatske nema odgovora da će Srbija stići Hrvatsku po stopi bruto domaćeg proizvoda.

O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa korona virusom u Evropi i u regionu je rekao da su „samo četiri zemlje u Evropi testirale srazmerno broju stanovnika, Nemačka, Austrija Švajcarska i Italija“, dodajući da je „Crna Gora testirala 18 hiljada građana, a to su sve brzi testovi, oni nemaju laboratoriju za PCR“.

„BiH je testirala 97 hiljada, Hrvatska samo 82 hiljada. Bugarska, koja ima isto stanovnika kao Srbija 147 hiljada, a Srbija je testirala 428 hiljada građana“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da je dogovoren transfer tehnologija sa kineskim partnerima za izradu domaćeg drona „Pegaz“.

„Srećan sam što je vojska mnogostruko jača u odnosu na pre nekoliko godina“, naveo je Vučić i dodao da ne mogu da kažu konačnu cenu kineskih bespilotnih letelica.

Кazao je da cene nabavke vojne opreme i od drugih država ne mogu da se iznose u javnost, da „nisu skupe“ i da je izdvojena suma u rangu „jednog dobrog helikoptera“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare