Foto: TANJUG/ BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas pre podne u Novi Pazar, novo zarište koronavirusa, gde će prisustvovati uručivanju deset kliničkih i tri transportna respiratora za novopazarsku bolnicu.

Кako je saopšteno iz Predsedništva, respiratori će biti isporučeni u 11 časova u zgradi Skupštine opštine.

Vučića su ispred zgrade opštine, gde je parkiran kamion sa respiratorima, dočekali ministri Rasim Ljajić, Zlatibor Lončar, kao i gradonačelnik Nihad Biševac i direktor bolnice Meho Mahmutović.

Vučić je prethodnog dana istakao da će u narednom periodu obići, pored Novog Pazara, Ćupriju i Valjevo, mesta koja su označena kao najveća žarišta epidemije u našoj zemlji.

Podsetimo, Vučić je prethodnog dana obišao carnisko skladište Milšpeda u kojem se nalaze paketi sa sa različitom medicinskom opremom, u kojima su respiratori, zaštitna oprema – hirurške maske, antivirusne maske, zaštitne naočare, viziri, oksigenerator, pulsni oksimetar, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi, kape, toplomeri.

Predsednik Srbije tom prilikom je izjavio da je Srbija do sada potrošila 300 miliona evra za medicinsku opremu. On je tom prilikom naveo da 10 kliničkih respiratora ide u Novi Pazar.

„Ovo je magacin koji nam je Milšped dozvolio da koristimo i prepun je raznovrsne opreme, zaštitne pre svega, respiratora…”, konstatovao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram