Aleksandar Vučić i Oliver Varhelji
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas popodne u Brisel, gde se, kako saznaje Tanjug, nešto posle 15 sati, prvo sastao sa komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.

Pročitajte još...

Nakon sastanka sa Varhejijem, predsednik Srbiije učestvuje na prvom fizičkom sastanku u nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Aleksandar Vučić se sa komesarom Varhejijem sastao odmah po dolasku sa aerodroma u prostorijama Misije Republike Srbije u Briselu.

Teme njihovog razgovora su, prema informacijama Tanjuga, evrontegracioni put Srbije, uključujući i novu metodologiju procesa pristupanja koju je Srbija upravo prihvatila, kao i ekonomsko – investicioni paket za Zapadni Balkan, koji Komisija treba da predstavi na jesen. Predsednik Srbije će se nakon sastanka sa komesarom za proširenje sastati i sa šefom diplomatije EU Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom. U pitanju je bilateralni sastanak predstavnika Srbije i EU u okviru nove runde razgovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Tritalteralni sastanak predsednika Srbije Aleksandar Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu planiran je da počne oko 17.30 i završi se do 20 časova.

Razgovori u okviru dijaoga Beograda i Prištine vode se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu. Očekuje se da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora večeras obratiti medijima u Briselu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare