Foto:TANJUG/ BUDUCNOSTSRBIJEAV/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak posle podne sa predstavnicima političkih stranka.

Tema sastanka, kako se očekuje, biće nastavak izbornih radnji i održavanje izbora.

Ovo će biti drugi po redu sastanak Vučića i predstavnika opozicije koja izlazi na izbore.

Vučić je u nekoliko navrata najavio da će se sa predstavnicima stranka koje su zainteresovane za izbore dogovoriti o novom datumu datumu izlaska na birališta.

“Sešću sa svima koji su odlučili da učestvuju na izborima i dogovorićemo se”, rekao je nedavno Vučić.

Prethodni sastanak Vučića i predstavnika stranaka koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima održan je 17. marta, a tada su se saglasili da se izbori, rapisani 4. marta, prekidaju, da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova.

„Izbori za nas ne postoje dok se borimo sa koronom. Kada se to završi, sešcemo zajedno i dogovoriti datum izbora“, rekao je tada Vučić, nakon razgovora sa predstavnicima izbornih lista.

Među učesnicima sastanka tada su bili predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, predsednik DS S-a Miloš Jovanović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, prvi na listi Ujedinjene demokratske Srbije Marko Ðurišić, predsednik SVM-a Ištvan Pastor, predsednik Stranke slobode i pomirenja Muamer Zukorlić, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović, predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović i drugi…

Sastanku su tada su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković i generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković.

Izbori procesi, koji su pauzirani uvođenjem vanrednog stanja, biće ponovo pokrenuti po ukidanju istog, a izlazak na izbore očekuje nas krajem juna ili prve nedelje jula.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare