Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio da je predlog Saveza za Srbiju da se penzionerima omogući da u periodu od 18 do 19 časova mogu da šetaju ulicama opasan i da može da ugrozi sve građane

„Molim penzionere dan ne izlaze nigde i da ne slušaju ničije predloge. Neću nijednu reč da kažem, ali ako dragi penzioneri poslušate te predloge neće nam biti dovoljni kompletno Lešće, Novog groblje, Centralno i Bežanijsko groblje, biće malo groblja da primi sve nas, ako se takvi savetu budu slušali“, poručio je Vučić.

Predsednik je upozorio da je svaki penzioner ako izađe opasnost i za sebe i za svakog drugog čoveka.

„Molim vas da ostanete kući i slušajte državu, a posle toga glasajte za one koji su vam nudili lepši život i sa kojima bi vam bilo možda lakše, ali ko bi preživeo. Samo ostanite kod kuće, ko Boga vas molim – poručio je Vučić.

Govoreći o Sajmu, na kom će biti smešteni svi pozitivni na koronavirus, sa blažim simptomima Vučić je rekao da mu je drago što su se građani uplašili Sajma, i da „će morati da smisli nešto još gore od Sajma“

„Moraćemo svi na Sajam, u stvari ja sigurno neću jer ću ja biti teži slučaj zbog kardio vaskularnih problema i visokog pritiska, ali svako će morati na Sajam ako ima virus. Ja jer sam se naslušao priče o logorima, kao da niko nije služio vojsku, ja sam u Sarajevu imao takve krevete“, rekao je Vučić.

“Lekari mi kažu – što se više plaše, to će da više ostanu kod kuće. Što se tiče higijene tamo ima kupatila. Hala se greje, kao što se greju i svi stanovi. Imaće svoj krevet, lekove koje primaju”, rekao je predsednik Srbije i dodao da su Kinezi rekli da je Sajam najbolje mesto i da se sluša struka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram