Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Spremamo se za izbore 26. aprila, ali, ako bude pomeranja, biće za dve – tri nedelje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je posle sastanka sa epidemilozima i premijerkom Anom Brnabić naveo da će razgovarati sa predstavnicima stranaka da do aprila bude više debata na TV stanicama.

Posle toga možemo da pojačamo kampanju, a na otvorenom i sada možete da držite skupove. Ako budemo imali mnogo težu situaciju, zna se koja su ustavna rešenja. Što se tiče izbora, spremamo se za 26. april, ali ako i bude pomeranja, biće za dve do tri nedelje, neće biti novog ciklusa“, naveo je Vučić.

„Na kongresu u Vašingtonu nisam imao kontakte sa obolelima“

Govoreći o nedavnom prisustvu kongresu AIPAC-a u Vašingtonu, Vučić je rekao da nije bio u kontaktu ni sa kim ko je oboleo, već da je ukupno imao kontakte sa svega sedam ljudi, pošto ga je tajna služba odvela na zadnja vrata, gde je ušao i kasnije izašao.

On je sa premijerkom Anom Brnabić i epidemiolozima dogovorio nove mere, a jedna od njih je zabrana svih skupova u zatvorenim prostorima.

Profesor ustavnog prava Slobodan Orlović rekao je danas za portal Nova.rs da Ustav predviđa odlaganje izbora u slučaju proglašavanja vanrednog ili ratnog stanja.

Održavanje izbora u tim okolnostima, objektivno i bez rizika po državu i građane nije moguće. Uvođenje vanrednog stanja odlukom Skupštine zbog zarazne bolesti, koja ugrožava građane, moglo bi da suspenduje biračko pravo najduže na 90 plus 90 dana“, naveo je Orlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram