Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na pitanje naše novinarke šta se tačno promenilo od 23 časa do 10 ujutru u slučaju naše koleginice Ane Lalić, koja je privedena, pa puštena iz pritvora, Vučić je izjavio da ne zna šta se dogodilo, ali da je zamolio premijerku Srbije Anu Brnabić da ukine uredbu o centralizovanom izveštavanju o epidemiji koronavirusa.

„KC Vojvodina izlgda fantastično u odnosu na sve bolnice sveta. Ja imam spisak šta oni sve imaju, sve smo obezbedili. Za sam slučaj pitajte policiju, tužioce, što se mene tiče – nemam problem sa vama. Na svaku vašu neistinu u stanju sam da odgovorim istinom“, odgovorio je Vučić na pitanje naše novinarke.

Predsednik Srbije je izjavio da je važno da se svakome dozvoli da misli i da iskaže svoj stav, te da kaže šta želi.

„Ja tražim od vlade da omogući potpunu slobodu inforisanja. Lakše je braniti se od lažnih vesti svojim radom, nego na bilo koji represivan način i mislim da je vlada već usvojila uredbu o ukidanju uredbe. A nešto drugo ne znam, niti ću da se mešam jer bi to bilo uplitanje u rad suda“, naveo je on.

Na pitanje kolege iz Južnih vesti, da li postoji monopol na širenje panike, poredići slučaj sa sms obaveštenjem koje je štab COVID-19 ranije uputio građanima i koja je razlika između tog slučaja i hapšenja naše koleginice, koja je optužena za širenje panike, Vučić je rekao da ne vidi da je prvi slučaj opasan.

„Šta je tu izazivanje panike? Tu je pitanje da li je neko rekao istinu ii ne? To nije panika, to su činjenice. To je valjda služilo ljudima da kažemo da, ako nastavimo sa nedisclinom, ovako ćemo proći. To je jedna racionalna, razuma i upozoravajuća poruka. To je ono što radimo sve vreme, i večeras. Ja nisam nišsta slagao. A ovo što se ticalo Kliničkog centra u Novom Sadu – to je bila laž. Zato sam zamolio Anu da ukine tu uredbu. Jedina naša molba je da se govori istina“, naveo je Vučić.

Podsetimo, novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno je u sredu uveče u PU u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da bi mogla da ponovi krivično delo, objavljivanja tekstova koji izazivaju paniku i nerede, potvrdio nam je njen advokat Srđan Kovačević.

Ona je pisala o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, zbog čega je ta ustanova podnela krivičnu prijavu protiv nje. Posle noći provedene u pritvoru, naša koleginica je jutros puštena na slobodu.