Aleksandar Vučić
Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

Pitanje nestalih osoba i interno raseljenih lica, kao i ekonomska pitanja biće u fokusu sutrašnjih razgovora Beograda i Prištine u Briselu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić medijima nakon obilaska radova na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2".

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je najpre govorio o konsultacijama o formiranju Vlade koje je jutros imao sa predstavnicima albanske i bošnjačke manjine.

„Imao sam korektne razgovore sa predstavnicima manjina, SVM Ištvana Pastora i strankom Muamera Zukrlića. Sastaćemo se ponovu u narendih 10 do 15 dana, i reći ću im kome mislim da poverim mandat za formiranje Vlade“, rekao je Vučić.

„Što se tiče Brisela – razgovaraćemo o nestalim osobama i interno raseljenim licima i ekonomiji, boljoj ekonomskoj saradnji. Mi smo se pripremili za temu, vidim da su se spremili i Albanci. Borićemo se, mogu to ljudima da kažem. To je naš cilj, obaveza, posao“, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u zemlji, Vučić je rekao da smo „imali smanjenje, ali sada ćemo imati povećanje“ broja slučajeva zaraženih korona virusom.

„Pet-šest dana posle protesta, i taj rast ćemo imati verovatno naredna tri dana, dok ne prođe vreme okupljanja. Potpuno besmisleno, ali kome to sad objašnjavati. Mnogi su mislili da mogu na silu preuzeti vlast, ali šta da radite…“, rekao je on.

Govoreći o planovima za pomenuti Institut, Vučić je najavio da će on imati preko 270 postelja, heliodrom, garažu, te da će biti „ubedljivo najbolja kardiovaskularna bolnica u regionu“. On je najavio i izgradnju dve kovid bolnice, za koje se, kako je rekao, čekaju planovi CIP, ali i izrazio nadu da će pre kraja nedelje pasti broj zaraženih od korona virusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare