Foto: Xinhua News / Profimedia

Šef diplomatije EU Žosep Borel je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ukazao na važnost saradnje i solidranosti u zaustavljanju koronavirusa kao i potrebu za brzim nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.

U saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) navodi se da je Borel obavestio predsednika Vučića o poslednjim dešavanjima u EU u vezi s pandemijom koronavirusa.

”Visoki predstavnik je naglasio da EU traži načine kako da uključi Zapadni Balkan u inicijative koje preduzima u cilju podrške ublažavanju društveno-ekonomskog uticaja koronavirusa”, navedeno je u saopštenju EEAS.

Borel je, dodaju, ukazao na važnost saradnje među susedima u regionu i sa EU kako bi se efiksno odgovorilo na pandemiju.

U Evropskoj službi za spolje poslove navode i da je u telefonskom razgovoru Borela i Vučića bilo reči o dijalogu Beograda i Prištine kome posreduje EU.

”Visoki predstavnik je naglasio potrebu za uspostavljanjem pogodne klime za dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU, a koja bi omogućila nastavak razgovora o normalizaciji odnosa ”, navodi EEAS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram