Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nišu da je svakodnevno u kontaktu sa lekarima i da kada bude postajala bilo kakva sumnja da je zaražen biće testiran na koronavirus.

On je rekao da je odgovoran i sluša lekare.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je smatrao da je važno da obavesti ljude da je njegov sin Danilo zaražen i da se sada nada da će dočekati da „ode na Sajam“, a posle toga kući.

„Razgovarao sam sa Goranom Stevanovićem, direktorom Infektivne Klinike, iste sekunde kad je moj sin primljen. Reč neću reći dok, nadam se, Danilo to ne pobedi, i neću vas time zamarati, i niko u mom radu to neće primetiti ni osetiti. Oni koji brinu lažne brige sam iskreno sit. I nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikad niste ni brinuli. I kažite ljudima da to nije od brige, nego od želje da politički budem izollovan kako bi korona uspela da pobedi. Korona u Srbiji nikoga neće da pobedi, čak ni mene“, poručio je Vučić.

Kazao je i da su njegovi politički protivnici početkom marta govorili kako je gotov i kako mu nikada brže ne pada popularnost od kad je korona ušla u Srbiju, što su „delom bile i naslovne strane medija“ koji ih podržavaju.

„Nema problema kažite – ‘Ti nam smetaš što si živ, i u redu je’ – to razumem. Samo nemojte kontradiktorne stvari da ističete kao argumente, zato što ih nema, i nemojte lekare da pitate za mene. I nemojte da govorite da vam je stalo do toga da slušate lekare, pošto lekare uopšte ne želite da čujete, nego dođete da ih pitate samo zašto je Vučić ovakav ili onakav. Dođite, pitajte mene, ja ću da vam odgovorim, mene ne možete da pobedite argumentima i činenjicama“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara N1.

Na kasnije pitanje novinarke Dojče velea da li se video sa sinom, odgovorio je da se video sa njim, ali da je bio na bezbednoj udaljenosti.

Podsećamo na to da je sin predsednika Srbije Danilo Vučić pozitivan na koronavirus, a javnost je za to saznala 8. aprila nakon objave na zvaničnom profilu Aleksandra Vučića na Instagramu.