Foto: N1

Nakon što su lider Dveri Boško Obradović i samostalni poslanik Miladin Ševarlić stupili u štrajk glađu, poslanik SNS Aleksandar Martinović najavio je da će on i njegova stranačka koleginica Sandra Božić takođe stupiti u štrajk glađu.

Nakon toga, određena je kratka pauza na sednici Skupštine Srbije, a kada je nastavljena predsednica parlamenta Maja Gojković je navela da ju je Martinović obavestio da je sa Božićevom stupio u štrajk glađu.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Rekao mi je da nastavimo sa sednicom, jer to nije štrajk protiv Skupštine Srbije“, navela je Gojković.

Martinović je nakon toga ispred Skupštine izjavio da je „vreme da tužilaštvo reaguje, da radi svoj posao i pokrene tužilačku istragu protiv Boška Obradovića i njegovog mentora Dragana Đilasa“. Kako je prenela Beta, on je naveo da je lider Dveri u petak bacio na zemlju i pretukao poslanika Marjana Rističevića i naneo mu teške povrede, kao i da su to svi videli.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Na pitanje zašto poslanica Sandra Božić i on nisu u štrajk glađu stupili u petak, nego danas, Martinović je odgovorio da su dali vremena tužiocima da reaguju, ali i ocenio da je sudije i tužioce birao bivši režim i da su „pod kontrolom Dragana Đilasa“.

Prvi je u štrajk glađu stupio Miladin Ševarlić, koji je saopštio da se na takav korak odlučio u nemogućnosti da pridobije poslanike u Skupštini Srbije da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta i nepoštovanju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Ševarlić je ocenio je da je „parlament Srbije sramota“ koja služi „za sprovođenje jednoumlja vladajuće stranke“, ocenivši da je SNS „nacionalno neodgovorna“.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Nakon konferencije za novinare na kojoj je najavio aktivan bojkot predstojećih izbora, u štrajk glađu stupio je i Boško Obradović, lider Dveri. On je naveo da se pridružio Ševarliću i da veruje da neće biti jedini.

„Ne samo zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i odlaganja izbora“, napisao je Obradović na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare