Foto: N1

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) u Skupštini Srbije Vladimir Đurić optužio je danas vlast da se pretvara da Srbiju integriše u Evropu, a opozicju koja se zalaže za bojkot predstojećih izbora da odustaju od borbe.

„Vlast ne sprovodi reforme, jer se pravi da nas integriše u Evropu. Folira i sebe i nas i svet, a godinama unazad ni jedan program evropskih integracija nije realizovala ni do 50 odsto godišnjih planova. Ne razumem ideju bojkota, jer je potpuno glupo odustati od borbe“, napisao je Đurić na svom profilu na Fejsbuku.

Dodao je da je važno da se izađe na izbore i da se pomogne u „nove, jake opozicije“, koja će imati dovoljno mogućnosti „da obuzda ovu vlast željnu svevlašća“.

„Za tako nešto je društvu potrebna opozicija koja ima i program i politike i energiju i dovoljno podrške. Sva četiri elementa su potrebna, ni bez jednog ne može. Energija nije dovoljna, ako ispod nje nema sadržaja i uludo se troši“, kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, promene u društvu su izostale jer vlast nije sprovodila reforme, a opozicije nije bilo dovoljno u Skupštini Srbije da ih natera da ih sprovode.

„Ova vlast mora dobiti opoziciju koja će je za početak naterati na red, rad, poštovanje zakona i ispunjenje preuzetih obaveza. Ta opozicija će lako i brzo pokazati da ume i brže, i jače, i bolje pa da se pozdravimo sa ovom vlašću 2022. godine na predsedničkim izborima, na kojima se inače vlast u Srbiji smenjuje. Кo god kaže da može brže, veruje da je Hari Poter stvarna istorijska ličnost, obećava previše i donosi brza razočarenja“, ocenio je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare