Prikupljanje potpisa za Košutnjak
Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa građana "Bitka za Кošutnjak" najavila je danas da će u četvrtak na sednici Skupštine Beograda, zajedno sa više grupa građana i neformalnih udruženja, zatražiti vanrednu tačku dnevnog reda po hitnoj proceduri na kojoj bi zahtevala obustavu svih štetnih projekata u glavnom gradu, sa kojima građani nisu saglasni.

Кako su naveli u saopštenju, gradonačelnik i predsednik Skupštine su pisanim zahtevom već obavešteni o tome a u toku dana obavestiće i odbornike.

„Nekoliko projekata na Кošutnjaku u poslednjih godinu dana su probudili Beograđane koji shvataju da zauvek gube najvrednije što Beograd ima – svoje parkove, zelenilo, javne površine i javna dobra“, navodi se.

Oni su naveli da žele da vanredna sednica Skupštine Beograda na tu temu bude održana u roku od 45 dana, kao i da se prekine sa ignorisanjem legitimnih zahteva građana.

Već duže vreme brojne grupe građana protestuju, organizuju peticije i samoorganizuju se da bi se sprečili projekte suprotne planovima višeg reda i strategiji razvoja… Očigledno je da stav građana jasan, a onda se postavlja pitanje – u čije ime se donose odluke i u čije ime odbornici glasaju. Njihove odluke nemaju podršku građana“, dodaje se.

Osim udruženja „Bitka za Кošutnjak“, zahtev će podržati i udruženja „Savski nasip“, „Zeleni Beograd“, „Sačuvajmo Gardoš i Zemun“, „Zajednička akcija – blok 70 i 70a“, „Inicijativa za zdravu i bezbednu Čukaričku padinu“, „Srce grada“ i „UG Petlovo brdo“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar