Vida Ognjenović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

VIda Ognjenović, jedna od osnivača Demokratske stranke, reagovala je na poslednje sukobe u DS i istakla da problemi ne mogu da se rešavaju silom.

„Jedini način da se situacija reši jeste vanredna skupština stranke i da se u demokratskim strankama stvari rešavaju dijalogom, a ne na silu, raspuštanjima i otpuštanjima“, rekla je Ognjenović ispred Madlenianuma

Ona je dodala da Demokratska stranka mora da nastavi tamo gde je stala pre svih ovih potresa i da bude najjača opoziciona stranka i nosilac modernizacije i demokratije.

Književnica i rediteljka je reagovala nakon što je eskalirala situacija uoči GO Demokratske stranke. Kako je već pisala Nova.rs ipred Madlenianuma došlo je do koškanja dve struje DS, a nakon jutrošnje gužve i incidenata ispred pozorišta u Zemunu došao je i predsednik DS Zoran Lutovac.

Jutros su se Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane gurali i prepirali na ulasku u salu.

Kako je saznala Nova.rs, do sukoba na vratima Madlenijanuma jutros došlo je nakon što delu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sednicu Glavnog odbora.

Lečić je za Nova.rs rekao da još čekaju da vide da li će svi članovi moći da uđu, te da, ako ih ne puste, onda neće biti legitimna sednica Glavnog odbora.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar