Željko Mitrović Foto: TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/bs

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić odlukom da vlasnik televizije Pink Željko Mitrović dodeljuje priznanje 'Heroj Beograda' uvredio i ponizio sve Beograđane i istinske heroje koji su pomogli u borbi protiv epidemije koronavirusa.

„Željko Mitrović je čovek koji je srozao kulturu i javni moral u Srbiji i koji je antipod svih vrednosti kojima bi društvo trebalo da teži, i čovek koji svakodnevno krši Zakon o elektronskim medijima i druge propise“, rekao je Jovanović.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, upitao je zašto nagradu nije dodelio gradonačelnik Zoran Radojičić.

„Zamenik bi trebalo da menja gradonačelnika samo kada je bolestan ili odsutan. Da li je Radojičić bolestan, odsutan ili ga je Vesić toliko potopio da više nigde ne sme da se pojavi“, upitao je Jovanović.

Novoustanovljenu nagradu „Heroj Beograda“, osim Mitrovića, uručili su i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i epidemiolog Predrag Kon, koji je bio predsednik Komisije za dodelu nagrada.

Nagradu u vidu statue i novčanog iznosa dobilo je 40 osoba, za koje je Vesić kazao da su predstavnici svih Beograđanki i Beograđana koji su se tokom epidemije žrtvovali za svoje sugrađane.

Nagrada je ustanovljena na predlog vlasnika Pinka Željka Mitrovića, koji je učestvovao u fondu za nagrade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare