Dragan Velikić oto: Zoran Lončarević

Pisac Dragan Velikić izjavio je da Srbija nije republika, jer je naprednjačka vlast državu pretvorila u mafijaški kartel, a govoreći o sadašnjim prilikama, da smo "u poslednjim sekundama minuta do dvanaest".

„Ja pravo da vam kažem, ne znam ni ko su zapravo ti „oni“ što su na vlasti, jer to je jedna mešavina potpuno različitih interesa i ciljeva – neodgovornog ološa, ucenjene gomile sebičnih strašljivaca i ko zna kakvih sve još elemenata, pod zaštitničkom haubom mafije“, rekao je Velikić za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, „Srbija nije republika već kartel“ i dodao:
„Jedni su u tom kolu da bi preživeli, na razmišljajući o tome da ih upravo politika koju brane drži ispod ivice siromaštva, dok drugi zgrću nezamislivo bogatstvo u sivoj zoni koju im vlast otvara. Hrabrih, sposobnih i poštenih tu sigurno nema“, istakao je Velikić, nekadašnji ambasador u Austriji.

On je rekao i da ne može znati šta ta „stoglava hidra misli i oseća, i da li uopšte ume da misli“.

„Samo se pitam gde joj je protivteža. Nadam se je ima u ovom društvu i da će se probuditi iz stoletnog sna“, naveo je Velikić.

On je naglasio i da „nije fraza ako kaže da smo u poslednjim sekundama minuta do dvanaest“.

„Bez jednog opšteg konsenzusa da se zaustavi ovo zlo nestajemo kao narod“, rekao je Velikić.

Naveo je da zadatak medija pod kontrolom naprednjačke vlasti, a takvih je prema njegovom mišljenju 95 posto, jeste u tome da proizvode loše emocije, da dezinformacijama anesteziraju narod, da ga sprečavaju da konačno progleda.

„Javni servis RTS-a je utvrda koja drži istinu iza sedam brava. TV Bastilja mora po drugi put pasti“, rekao je Velikić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare