Foto: Ivan Dinić/NOVA S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, akademik Dušan Teodorović i novinar Nikola Tomić bili su gosti emisije "Utisak nedelje", u kojoj su bili saglasni u kritikama štrajka glađu lidera Dveri, ali bez novih ideja kako se suprotstaviti Aleksandru Vučiću.

Prema mišljenju Jeremića ono njavažnije na čemu treba da poradi opozicija je da stekne kredibilitet kod naroda koji trenutno nema. Dobar početak, po njemu, bio bi da neko konačno ispuni dato obećanje o bojkotu izbora „ma koliko će nas to koštati“.

Na pitanje voditeljke Olje Bećković kako da se opozicija ujedini kada se on ogradio od štrajka glađu Boška Obradovića, lidera Dveri, koje su članice SzS, Jeremić je rekao da lično saoseća sa Obradovićem, da je zabrinut za njega i da bi ga, da je razgovarao sa njim, posavetovao da to ne uradi.

Akademik Dušan Teodorović je rekao da ključ bojkota drže građani Srbije, a ne političke stranke. On smatra da ne treba izaći na izbore, ali dodaje da ono što nisu uspeli to je da građanima ponude „novu i jednostavnu politiku koju bi oni razumeli“. Komentarišući mogućnost da opozicija odustane od bojkota, Teodorović dodaje da izbore treba bojkotovati iz tri razloga – zdravstvenih, moralnih i političkih razloga.

„Izbori su prevara… A bojkot je borba za buduće izbore… Ključeve bojkota drže građani Srbije, koji svojim individualnim odlukama trebaju da podrže bojkot ili izlazak na izbore“, ocenio je Teodorović.

Novinar Nikola Tomić rekao je da je cilj bojkota samo pozicioniranje unutar opozcije, odnosno borba kako će se stranke bolje pozicionirati nakon izbora.

On je štrajk glađu Boška Obradovića nazvao nepromišljenim potezom nakon dva dana izazivanja ekstremnih incidenata, koji je on izveo ne konsultujući se ni sa kim iz opozicije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare