Podeli:
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Gosti najnovije emisije "Utisak nedelje", predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, profesorka u penziji i članica političkog saveta Pokreta slobodnih građana Srbijanka Turajlić i pozorišna rediteljka Milica Kralj, nisu mogli da postignu konsenzus oko toga da li treba izaći na naredne parlamenterne izbore ili ne.

Na pitanje voditeljke Olje Bećković kako je moguće da postoji taj argument kako nikad nije bilo gore, a da je ipak neophodno izaći na izbore, Turajlić je rekla da Pokret slobodnih građana ne vidi alternativu izlasku na izbore.

Pozorišna rediteljka Milica Kralj rekla je kako je odluka da ne izađe na izbore njena lična građanska pobuna, ali to vidi i kao svoju građansku dužnost.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri rekao je na to da je on u tom parlamentu bio već četiri izborna kruga i dobro zna kako izgleda delovanje u njemu.

Na pitanje da li se konsultovao sa drugim liderima Saveza za Srbiju pre incidenata ispred Doma Narodne skupštine ili otpočinjanja štrajka glađu, rekao je da je svaku akciju prvo predlagao na sastancima sa ostalim predstavnicima opozicije, ali da je svoje poslednje delovanje preduzeo “kada je video da se svi ti metodi odlažu”.

Turajlić je izjavila da bi predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović trebalo da se pozove na poslanički imunitet i da javno obznani da će se na njega pozivati sve dok tužilaštvo ne reaguje i na brojne afere na koje do sada nije reagovalo.

Pogledajte najnoviju emisiju:

Komentari

Vaš komentar