Foto: Goran Srdanov/Ilustracija

Upravni sud uvažio je žalbu SNS na odluku Gradske izborne komisije Šabac, koja je odbila listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" za lokalne izbore, te odlučio da je ta lista validna, navodi se na sajtu Srpske napredne stranke.

Kako se navodi, Upravni sud je u zakonskom roku odlučio da je lista validna i da će imati prvo mesto na glasačkom listiću na predstojećim izborima u Šapcu, budući da je ta stranka prva predala neophodne potpise i dokumentaciju.

Iz SNS-a poručuju da je ta odluka Upravnog suda svedoči o objektivnom i nepristrasnom odlučivanju, uprkos, kako ističu, do sada nezabeleženim pritiscima.

Podsetimo, ranije je Gradska izborna komisija u Šapcu poništila rešenje o proglašenju liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ nazivajući je skandaloznom.

Iz SNS-a su tada najavili da će podneti i krivične prijave protiv članova Gradske izborne komisije Šabac i da će se zbog odbijanja liste obratiće se i Upravnom sudu.

Za neprihvatanje liste oni optužuli Nebojšu Zelenovića i Dušana Petrovića, ističući da su oni preko svojih članova u Gradskoj izbornoj komisiji  od samog početka pokušali da obore listu Srpske napredne stranke.