Foto: TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ODELJENJE ZA MEDIJE I KOMUNIKACIJE/ nr

Eldar Hasanov, ambasador Azerbejdžana u Srbiji, uhapšen je danas u Azerbejdžanu, saopštila je tamošnja obaveštajna služba.

Kako se navodi u saopštenju koje potpisuje zvaničnik ministarstva spoljnih poslova Ferhad Mola, Gasanov je uhapšen u sklopu šire istrage koje se tiče pronevere veće sume državnog novca.

PROČITAJTE JOŠ...

„Uhapšen je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini Eldar Gasanov. On je optužen da je proneverio krupnu sumu budžetskih sredstava, kao i za druge prekršaje. Eldar Hasanov je priveden kao osumnjičeni u istrazi. Krivični postupak se nalazi u fazi istrage. Javnost će dobiti biti pravovremeno informisana o istrazi krivičnog slučaja“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se precizira da je osim ambasadora uhapšeno još nekoliko službenika tamošnjeg ministarstva spoljnih poslova, među kojima je Faiz Bagirov, čelnik konzularnog odeljenja. Oni su osumnjičeni za proneveru i primanje mita i zadržani su u pritvoru.

Foto: EPA/JIM LO SCALZO

„Tokom finansijskih provera, došlo se do osnovane sumnje da velika suma budžetskih sredstava nije iskorišćen u namenjenu svrhu. Hasanov je pritvoren i osumnjičeni je u okviru istrage“, navodi se u saopštenju.

Iako nije vezano za nju, ovo hapšenje dolazi usred afere prodaje srpskog oružja Jermeniji, zbog čega je protestovala i azerbejdžanska Vlada. Niko od zvaničnika srpskog ministarstva spoljnih poslova nije se oglasio o ovom hapšenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar