Foto: N1

Akademik Dušan Teodorović izjavio je da smo "imali gaženje Ustava i pre ove tragične situacije", a sada tek "može da misli". On je naveo da bog zna kakve ćemo ludosti da čujemo do kraja ovih tragičnih događaja, a "kad oni prođu, zahtev za fer i slobodnim izborima, mora da bude dopunjen zahtevom za izborima na svim nivoima".

Teodorović je za TV N1 istakao da treba pustiti lekare i stručne ljude da nam se obraćaju i da vode konferencije za štampu, jer je u pitanju, kako kaže, „život i smrt građana“.

Govoreći o trenutnoj situaciji i zabrani kretanja, kaže da nije mnogo promenio navike, da je aktivniji i da radi dosta.

„Čitam knjigu ‘Kako nastaje fašizam’, pijem kafu sa suprugom na terasi kad ona može… Ja sam takav čovek, slušam preporuke lekara, ne znam da li je to sad najbolje rešenje, laik sam, ali slušam, disciplinovan sam, ne kršim pravila“, navodi Teodorović.

Prema njegovim rečima, „svaki elementarno pismen čovek koji pročita Ustav Srbije vidi šta su dužnosti predsednika i predsednika Vlade“.

„Predsednica Vlade Ana Brnabić predsednika SNS zove ‘šefe’, to je meni bilo isto poražavajuće. U ovom tragičnom trenutku za Srbiju, gde imamo 60 preminulih i više od 2.000 zaraženih, Aleksandar Vučić mora da se povuče, da ode u izolaciju, pre svega iz medicinskih razloga, mora da pusti lekare i stručne ljude da nam se obraćaju, da oni vode konferencije za štampu, u pitanju je život i smrt građana“, kaže on za N1.

Kako je rekao, „predsedniku SNS ništa ne veruje“.

„Nepovratno je izgubljeno poverenje on i ja, apsolutno mu ništa ne verujem“.

Prema njegovom mišljenju, postoji nesposobnost.

„Ako pogledate 10 zemalja u okruženju, videćete da su svi testirali 2,3,5,8,10 puta više po jednom otkrivenom slučaju. Ja mislim da se vešto sakriva jedna elementarna činjenica, koja je svakom mislećem građaninu jasna, da mi nismo imali dovoljno testova“, kaže on.

Na kraju je imao i poruku za građane.

„Da držimo distancu od dva metra, da se ne okupljamo, moju generaciju 65+ molim da ostanemo u svojim kućama. Istovremeno smo mnogo više naučili o našem društvu i našoj vlasti. Moramo mi sami da se izborimo“, poručio je Teodorović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram