Boris Tadić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže da je došlo vreme da se podnesu krivične prijave protiv članova Kriznog štaba, koji, prema njegovoj oceni, kao lekari nisu obavili svoju dužnost i upozorili građane na zdravstvenu opasnost. Prijavu treba podneti, smatra Tadić, i protiv predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić zbog obmanjivanja građana.

„Obmanuli su i mene. Nisam mislio da  je situacija toliko katastrofalna“, priznao je Tadić gostujući u jutranjem programu Nove S „Probudi se“.

On se osvrnuo i na konkretne postupke članova Kriznog štaba koji su, prema njegovoj oceni, instrumentalizovani i na taj način su postali deo Vučićevog političkog tima.

„Vučič je instrumentalizovao čitavu epidemiološku situaciju kako bi realizovao izbore, obmanjujući građane o sve boljoj i boljoj situaciji.  Gle, dan nakon izbora jedan od članova Kriznog štaba, doktor Kon, kaže da je odjednom skočio broj zaraženih od kovida. Kao da se to nije desilo dan pre izbora, ali on to nije smeo da kaže, upravo zbog kolaboracije sa Vučićem na političkoj temi, što je skandal nad skandalima. Mislim da je došlo vreme da se uspostavi jedna tužba, krivična prijava protiv pripadnika  Kriznog štaba koji moraju da odgovaraju kao lekari zbog toga što nisu vršili svoju profesiju i nisu upozorili građane na zdravstvene opasnosi. Vreme je i za prijavu protiv Vučiča i Ane Brnabič zbog obmanjivanja građana“, rekao je Tadić.

Bivši predsednik Srbije osvrnuo se i na odnose između Srbije i Crne Gore, uz konstataciju da što su lični i finansijski odnosi Aleksandra Vučiča i Mila Đukanovića bolji, to su gori odnosi Srbije i Crne Gore.

„Sve loše relacije oni koriste za podiazanje konta na svom rečunu“, smatra Tadić i dodaje da i u Srbiji i Ctnoj Gori buja kriminal.

Komentarišući nedavno odrđane izbore, Tadić je lideru Srpskog patriotskog saveza Alekskandra Šapića posavetovao da nakon ulaska u parlement ostane opozicija, kako bi sačuvao sopstveni identitet.

O je ocenio da bi saradnja sa Vučićem bila katastrofalna i po samog Šapića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare