Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je kako njegov predlog delu opozicije, da se izadje na izbore na zajedničkoj "Listi Za bojkot", znači da bi se umesto bojkota samo jednog dana, dana izbora, nastavio bojkot parlamenta svakog dana.

„Umesto samo bojkota nelegitimnih lažnih izbora tako bojkotujemo i lažni parlament, proistekao iz tih izbora. Time zadržavamo i medjunarodnu pregovaračku poziciju i mehanizme za pripremu za predsedničke izbore, koje u suprotnom ne bismo imali“, rekao je Tadić za vikend izdanje lista Danas.

Kako je rekao, „pozvali bismo ljude da glasaju za prazne stolice lažnog parlamenta, a ne za nas u tom parlamentu“.

On je rekao da „takvim izlaskom na izbore, odnosno istovremenim ojačavanjem i produžavanjem bojkota, nastavljamo borbu koju smo vodili i do sada, umesto da je slabimo i prekidamo i da ja nastavljamo u suženijem sastavu“.

„Pored toga, to je predlog koji je faktor iznenadjenja u, sada već, poslednjem trenutku, za koji nisu pripremljene strateški ni vlast, ni lažna opozicija i zaokret u kom sve naše u medjuvremenu nastale slabosti postaju mesto naše nove snage“, naveo je Tadić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare